Gerçek organik gıda nasıl anlaşılır?
Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Duysun Herkes / BURSA (İGFA) – Organik gıdalar son yıllarda oldukça popülerlik kazanmıştır. Birçok insan organik gıdanın sıradan gıdalardan daha güvenli, sağlıklı ve lezzetli olduğunu düşünür.
Tüketicilerin organik eser seçerken dikkatli olması gerekiyor çünkü işlenmiş eserler organik eser adı altında satışa sunulabiliyor.
Gerçek mi, organik mi, sahte mi sorularının cevabı bu haberde…
“SAHTE YAĞ SAATLERİ KAPLARI”
Agora çarşısının organik eserler satan esnafı, “Gerçek tereyağı dil sıcaklığında erir. Kokusundan da tanınabilir. Rengi kışın sarı, yazın beyazdır. Pek çok sahte yağ var, size kimyasal yağ ve yağ katıyorlar. Sağlığa zarar verir. Damarları tıkamaya kadar gidebilir. Satışını yaptığımız Malakan kaşar peynirini 12 kilo sütten yapıyoruz, gezen hayvanların sütünden yapıyoruz. İçinde hiçbir katkı maddesi yok.” söz konusu.
“GERÇEK BAL 2-3 AY SONRA DONAR”
Glikoz içeren balın 1 yıl rafta kalsa dahi donmadığını belirterek, “Gerçek bal donmuş baldır. Gerçek bal 2-3 ay sonra donar. Glikoz içeren bal 1 yıl rafta kalsa dahi donmaz. İnsanlara doğal ürünler yedirmeyi çok isterim, iş yerimize hiçbir katkı maddesi ve kimyasal madde içermeyen ürünleri sokmuyoruz.” dedi.